ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Όλγα Λυμπεροπούλου, Λυμπεροπούλου, trainyourbrain.gr, train your brain, Αλτσχάιμερ, Άνοια, Μνήμη, ασκήσεις μνήμης, νοητική ενδυνάμωση, Κέντρο Διαταραχών Μνήμης

Ιδρύτρια και διαχειρίστρια του www.trainyourbrain.gr είναι η Όλγα Λυμπεροπούλου, γνωστική νευροψυχολόγος με ειδίκευση στην Τρίτη Ηλικία και τις Άνοιες. Από το 2002 εργάζεται αποκλειστικά με ηλικιωμένους, ανθρώπους με άνοια και τις οικογένειές τους. Είναι ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και επί μία δεκαετία υπήρξε μέλος της διεπιστημονικής ομάδας του Ιατρείου Μνήμης του Νοσοκομείου "Υγεία".

Πρόσφατα, δημιούργησε το Κέντρο Διαταραχών Μνήμης στο Χολαργό Αττικής. Παράλληλα, εργάζεται ως κλινική σύμβουλος στην Bracket Global και συμμετέχει ως Μέντορας Επαγγελματικής Καθοδήγησης στην Υπηρεσία Επαγγελματικής Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Άρθρα της φιλοξενούνται συχνά σε έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και αρθρογραφεί συστηματικά για την ελληνική έκδοση της εφημερίδας The Huffington Post, στην οποία διατηρεί το δικό της blog.

Το ερευνητικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στην προαγωγή της νοητικής ευεξίας, τη διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου και την πρόληψη των ανοϊκών συνδρόμων. Τον Μάιο του 2016 συμμετείχε  στο 1ο TEDxChalkida όπου παρουσίασε τα 5 βήματα για την πρόληψη της άνοιας σε μία ομιλία που μέχρι στιγμής έχουν παρακολουθήσει online περισσότερα από 2.000 άτομα. 

Είναι μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Γνωστικής Αποκατάστασης και της Ελληνικής Νευροψυχολογικής Εταιρείας.Έχει πτυχίο Ψυχολογίας από τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και μεταπτυχιακό στη Γνωστική Νευροψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Essex του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Θέλετε να λαμβάνετε τα νέα της ιστοσελίδας μας?
Συμπληρώστε το όνομα και το e-mail σας στα παρακάτω πεδία