Μικρές Ιστορίες για Μεγάλους, ένα βιβλίο για αναγνώστες με άνοια

Μικρές Ιστορίες για Μεγάλους

Οι "Μικρές Ιστορίες για Μεγάλους" έχουν στόχο να ξαναδώσουν την απόλαυση της ανάγνωσης ενός λογοτεχνικού βιβλίου στους ηλικιωμένους αναγνώστες και κυρίως, στους αναγνώστες με άνοια. 
 

Διαβάστε Περισσότερα

Νοητική ενδυνάμωση ασθενών με νόσο Αλτσχάιμερ

Ένας οδηγός για τους φροντιστές

Οδηγός για τους φροντιστές ατόμων με νόσο Αλτσχάιμερ, όπου δίνονται ενδεικτικές ασκήσεις τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν προκειμένου να κινητοποιήσουν το αγαπημένο τους πρόσωπο και να το ενθαρρύνουν να ασκηθεί διανοητικά. Διανέμεται δωρεάν από την Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών.

Συγγραφείς: Όλγα Λυμπεροπούλου, Παρασκευή Σακκά

To παιδικό βιβλίο "Μαθαίνω για τη νόσο Αλτσχάιμερ: Γιατί η γιαγιά μου δεν θυμάται το όνομά μου;" της νευροψυχολόγου και υπεύθυνης του Κέντρου Διαταραχών Μνήμης, Όλγας Λυμπεροπούλου, επανακυκλοφορεί!

Γιατί η γιαγιά μου δεν θυμάται το ονομά μου;

Κεντρικός ήρωας του βιβλίου είναι ο Ιάσονας, ένας 8χρονος που μαθαίνει ότι η αγαπημένη του γιαγιά έχει Αλτσχάιμερ. Η συγγραφέας παρακολουθεί τις αντιδράσεις και τα συναισθήματα ολόκληρης της οικογένειας και κυρίως, του Ιάσονα και της μεγαλύτερης αδερφής του, από τη στιγμή της διάγνωσης μέχρι τη συμφιλίωση και την αποδοχή του προβλήματος.

Διαβάστε Περισσότερα

Θέλετε να λαμβάνετε τα νέα της ιστοσελίδας μας?
Συμπληρώστε το όνομα και το e-mail σας στα παρακάτω πεδία