fbpx

Γιατί είναι σημαντικές οι δραστηριότητες προσανατολισμού στην επικαιρότητα;

Η ενασχόληση με δραστηριότητες που σχετίζονται με τα γεγονότα που συμβαίνουν ανά τον κόσμο γυμνάζουν τις νοητικές λειτουργίες των ανθρώπων που ζουν με νόσο Αλτσχάιμερ ή κάποια άλλη μορφή άνοιας, ενισχύουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες και τους βοηθούν να παραμείνουν παρόντες και να διατηρήσουν την επίγνωση της τρέχουσας πραγματικότητας. Επιπλέον, οι ειδήσεις μπορούν να αξιοποιηθούν ως ερέθισμα για περαιτέρω συζήτηση ώστε να εξασκηθεί η κριτική σκέψη, για την ανάκληση προσωπικών εμπειριών από το παρελθόν κλπ.

Πώς επιλέγονται οι ειδήσεις που περιλαμβάνονται στις ασκήσεις προσανατολισμού στην επικαιρότητα του Κέντρου Διαταραχών Μνήμης;

Στο τέλος κάθε εβδομάδας πραγματοποιείται ανασκόπηση της εγχώριας και διεθνούς ειδησεογραφίας. Στη συνέχεια, επιλέγονται οι ειδήσεις που θα συμπεριληφθούν στις ασκήσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνεται αναφορά στις σημαντικότερες εξελίξεις, αλλά και να προβάλλονται ξεχωριστά πρόσωπα και γεγονότα, με έμφαση στη θετική και αισιόδοξη πλευρά της ζωής.

Υπάρχουν ασκήσεις διαφορετικών επιπέδων δυσκολίας;

Διατίθενται ασκήσεις προσανατολισμού στην επικαιρότητα δύο διαφορετικών επιπέδων δυσκολίας. Ανάλογα με το επίπεδο δυσκολίας, διαφοροποιείται τόσο η πολυπλοκότητα του λεξιλογίου και της σύνταξης των κειμένων, όσο και οι απαιτήσεις των ασκήσεων που τα συνοδεύουν. Για να ανατρέξετε στη δομή των ασκήσεων και να διαπιστώσετε ποιό επίπεδο δυσκολίας είναι κατάλληλο για εσάς, δείτε τις ενδεικτικές ασκήσεις που ακολουθούν:

Επίπεδο Δυσκολίας 1 | Ενδεικτικές ασκήσεις

Επίπεδο Δυσκολίας 2 | Ενδεικτικές ασκήσεις

Κάθε πότε γίνεται η αποστολή των ασκήσεων;

Η εγγραφή στο πρόγραμμα αποστολής ασκήσεων προσανατολισμού στην επικαιρότητα είναι τρίμηνη (12 εβδομάδες). Η αποστολή των ασκήσεων γίνεται κάθε Κυριακή μέσω email. Το πρόγραμμα είναι ενεργό από Σεπτέμβριο έως Ιούλιο.

Ποιο είναι το κόστος;

Το κόστος της τρίμηνης συνδρομής στο πρόγραμμα αποστολής ασκήσεων προσανατολισμού στην επικαιρότητα είναι 30€ . Η κατάθεση των χρημάτων γίνεται σε τραπεζικό λογαριασμό. Στη συνέχεια, η απόδειξη/ το τιμολόγιο είσπραξης αποστέλλεται μέσω email στη διεύθυνση που θα επιλέξετε. Διευκρινίζεται ότι το ποσό της εγγραφής αφορά στην αποστολή ασκήσεων ενός εκ των δύο επιπέδων δυσκολίας.

Πώς μπορώ να εγγραφώ στο πρόγραμμα ώστε να λαμβάνω στο email μου νέες ασκήσεις κάθε εβδομάδα;

Για να εγγραφείτε στο πρόγραμμα αποστολής ασκήσεων προσανατολισμού στην επικαιρότητα, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email στο contact@trainyourbrain.gr αναφέροντας:

  • το επίπεδο δυσκολίας των ασκήσεων που έχετε επιλέξει με βάση τις ενδεικτικές ασκήσεις
  • τα στοιχεία που θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να εκδοθεί η απόδειξή σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, Τ.Κ. και ΑΦΜ).

Τύπος αρχείου: .pdf

Δυνατότητα εκτύπωσης: Ναι

Συγγραφέας: Όλγα Λυμπεροπούλου, Γνωστική νευροψυχολόγος, Μ.Sc.

Κόστος τρίμηνης συνδρομής (12 εβδομάδες): 30