fbpx

To Cafe Scientifique Athens υποδέχτηκε το 2020 με μία ομιλία της νευροψυχολόγου και υπεύθυνης του Κέντρου Διαταραχών Μνήμης, Όλγας Λυμπεροπούλου. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στο καφέ Μύρτιλλο στους Αμπελοκήπους και είχε θέμα “Ξεχνάω. Είναι Αλτσχάιμερ ή απλά αφηρημάδα;”.

Λίγα λόγια για το θέμα

Τι είναι φυσιολογικό να ξεχνάμε και τι όχι; Ποιοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη λειτουργία της μνήμης; Ποια είναι τα πρώτα συμπτώματα της νόσου Αλτσχάιμερ; Πού θα πρέπει να απευθυνθεί κανείς για να ζητήσει βοήθεια; Η κυρία Λυμπεροπούλου απάντησε αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα που μας απασχολούν όλους. Απόδειξη του πόσο ευρέως διαδεδομένες είναι αυτές οι ανησυχίες ήταν η προσέλευση 150 περίπου ανθρώπων κάθε ηλικίας που γέμισαν κάθε γωνιά του καφέ Μύρτιλλο.

Μία ουσιαστική αλληλεπίδραση με το κοινό

Μετά το τέλος της ομιλίας και για περισσότερο από μία ώρα, το κοινό παρέμεινε στην αίθουσα θέτοντας εύστοχα ερωτήματα και συζητώντας με την κυρία Λυμπεροπούλου για τα προβλήματα μνήμης, τις προκλήσεις της νόσου Αλτσχάιμερ, την πρόληψη, αλλά και τις διαθέσιμες φαρμακευτικές και μη θεραπείες.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία σας!