fbpx

Έχω αρχίσει να ξεχνάω

“Έχω αρχίσει να ξεχνάω…”. Ψάχνετε σε όλο το σπίτι τα κλειδιά σας; Είναι αδύνατον να θυμηθείτε τα ραντεβού σας αν δεν τα σημειώσετε στο ημερολόγιο; Ξεχνάτε συχνά τα ονόματα των ηθοποιών; Φοβάστε πως ίσως η νόσος Αλτσχάιμερ σας χτυπάει την πόρτα; Δεν είστε οι μόνοι. Κατα καιρούς, η μνήμη μας προδίδει όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Πρόκειται για μια λειτουργία του εγκεφάλου ιδιαίτερα ευάλωτη τόσο στη φθορά του χρόνου, όσο και στην επίδραση μη παθολογικών παραγόντων, όπως το άγχος, η πίεση της καθημερινότητας και η κούραση.

Παρόλα αυτά, οι διαταραχές μνήμης είναι κάτι που δεν θα πρέπει να αγνοήσετε, ιδίως αν είστε άνω των 60 ετών και οι μνημονικές διαταραχές έχουν αρχίσει να προκαλούν προβλήματα στην καθημερινή σας ζωή. Αν πιστεύετε ότι η μνήμη σας έχει αποδυναμωθεί σε σχέση με το παρελθόν και ότι οι διαταραχές επιδεινώνονται με το πέρασμα του χρόνου, κλείστε ένα ραντεβού στο Κέντρο Διαταραχών Μνήμης για να κάνετε έναν έλεγχο της μνήμης και των υπολοίπων νοητικών λειτουργιών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαταραχές μνήμης, τη νόσο Αλτσχάιμερ και τη φροντίδα της υγείας του εγκεφάλου, ανατρέξτε στην ενότητα “Άρθρα” της ιστοσελίδας. Επίσης, ενημερωθείτε για τα ατομικά προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης και τις εκτυπώσιμες ασκήσεις νοητικής ενδυνάμωσης του Κέντρου Διαταραχών Μνήμης