fbpx

Θέλω να κρατήσω το μυαλό μου σε φόρμα

“Πώς θα καταφέρω μεγαλώνοντας να κρατήσω το μυαλό μου σε φόρμα;”. Ένα απλό ερώτημα με μία όχι και τόσο απλή απάντηση!

Η νόσος Αλτσχάιμερ, η πιο συχνή μορφή άνοιας, οφείλεται τόσο σε γενετικούς παράγοντες, όσο και σε παράγοντες που σχετίζονται με καθημερινές μας συνήθειες. Και μπορεί για τους πρώτους να μην μπορούμε να κάνουμε κάτι, γνωρίζουμε όμως ότι υιοθετώντας έναν φιλικό προς τον εγκέφαλο τρόπο ζωής μπορούμε να μειώσουμε σημαντικά την πιθανότητα να εμφανίσουμε τη νόσο ή τουλάχιστον να καθυστερήσουμε για πολλά χρόνια την εμφάνισή της.

Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς ή πολύ αργά για να ασχοληθούμε με τη φροντίδα του εγκεφάλου μας! Αν συνειδητοποιήσουμε πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε την υγεία του και να τον γυμνάζουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας, θα μπορέσουμε να τον προστατέψουμε από κινδύνους που μελλοντικά μπορεί να τον απειλήσουν, όπως είναι οι διάφορες μορφές άνοιας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη φροντίδα της υγείας του εγκεφάλου και την πρόληψη της άνοιας, παρακολουθήστε την ομιλία της νευροψυχολόγου και υπεύθυνης του Κέντρου Διαταραχών Μνήμης, Όλγας Λυμπεροπούλου στο 1ο TEDxChalkida και ανατρέξτε στην ενότητα “Άρθρα” της ιστοσελίδας. Αν θέλετε να ελέγξετε προληπτικά τη μνήμη σας, κλείστε το ραντεβού σας στο Κέντρο Διαταραχών Μνήμης.