fbpx

Έχετε αναλάβει ένα ρόλο πολύπλευρο και εξαιρετικά απαιτητικό: αυτό του φροντιστή ενός ανθρώπου με άνοια. Καθώς ο χρόνος περνά και η πάθηση του αγαπημένου σας προσώπου εξελίσσεται, θα κληθείτε να αναπροσαρμόσετε την καθημερινότητά σας, να πάρετε αποφάσεις για ζητήματα που αντιμετωπίζετε για πρώτη φορά και να επιστρατεύσετε όλες τις ψυχικές σας δυνάμεις προκειμένου να διαχειριστείτε τις απαιτήσεις της φροντίδας ενός ανθρώπου με άνοια.

Το κλειδί μπορέσετε να παρέχετε την καλύτερη δυνατή φροντίδα στο αγαπημένο σας πρόσωπο, είναι η έγκαιρη ενημέρωση και εκπαίδευση. Η αγάπη από μόνη της δεν αρκεί για να φροντίσετε έναν άνθρωπο με άνοια. Πρέπει να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για τις προκλήσεις που θα συναντήσετε, ώστε να μπορέσετε να τις αντιμετωπίσετε με τον κατάλληλο τρόπο. Οι συνεδρίες συμβουλευτικής μπορούν να σας βοηθήσουν σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Πόσα γνωρίζετε για τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η φροντίδα ενός ανθρώπου με άνοια; Κάντε το κουίζ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαταραχές μνήμης, τη νόσο Αλτσχάιμερ και τη φροντίδα της υγείας του εγκεφάλου, ανατρέξτε στην ενότητα “Άρθρα. Επίσης, ενημερωθείτε για τα ατομικά προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης και την πρωτοποριακή Υπηρεσία αποστολής ασκήσεων νοητικής ενδυνάμωσης για ηλικιωμένους μέσω email.