fbpx

Φροντίζω ένα άτομο με άνοια

“Φροντίζω ένα άτομο με άνοια”. Έχετε αναλάβει ένα ρόλο πολύπλευρο και απαιτητικό. Καθώς ο χρόνος περνά και η πάθηση του αγαπημένου σας προσώπου εξελίσσεται, θα κληθείτε να αναπροσαρμόσετε την καθημερινότητά σας, να πάρετε αποφάσεις για ζητήματα που αντιμετωπίζετε για πρώτη φορά και να επιστρατεύσετε όλες τις ψυχικές σας δυνάμεις προκειμένου να διαχειριστείτε τις προκλήσεις της φροντίδας ενός ανθρώπου με άνοια.

Το κλειδί μπορέσετε να παρέχετε την καλύτερη δυνατή φροντίδα στο αγαπημένο σας πρόσωπο, είναι η έγκαιρη ενημέρωση και εκπαίδευση. Η αγάπη από μόνη της δεν αρκεί για να φροντίσετε έναν άνθρωπο με άνοια. Πρέπει να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για τις προκλήσεις που θα συναντήσετε, ώστε να μπορέσετε να τις αντιμετωπίσετε με τον κατάλληλο τρόπο. Οι συνεδρίες συμβουλευτικής μπορούν να σας βοηθήσουν σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαταραχές μνήμης, τη νόσο Αλτσχάιμερ και τη φροντίδα της υγείας του εγκεφάλου, ανατρέξτε στην ενότητα “Άρθρα“. Επίσης, ενημερωθείτε για τα ατομικά προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης και τις εκτυπώσιμες ασκήσεις νοητικής ενδυνάμωσης του Κέντρου Διαταραχών Μνήμης.